Havi kitekintés / Mintaportfólió 2015.10.21.

Az aktuális mintaportfolió összeállítása: 2015. október 21.

Kedves Olvasóink!

Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljuk a legfrissebb mintaportfólió összeállításunkat, melyet vagyonkezelő kollégáink rendszeres piaci elemzései alapján készítettünk el.

Az aktuális mintaportfóliók összeállítása:

Konzervatív mintaportfólió*

  • Értéke 2015.10.20-án, 1 340 088,- HUF (Induló érték 2011.10.10-én: 1 000 000,- HUF)

A mintaportfólió értékének meghatározásában az újraallokálás tranzakciós költségeit nem vettük figyelembe!

Konzervatív mintaporfólió
új súlyozás régi súlyozás
AEGON Maraton Aktív Vegyes Alap 10% 0%
AEGON Közép-Európai Vállalati Kötvény Befektetési Alap 20% 20%
AEGON MoneyMaxx Abszolút Hozamú Befektetési Alap 25% 25%
AEGON Alfa Származtatott Befektetési Alap 25% 25%
AEGON Panoráma Származtatott Befektetési Alap 5% 10%
AEGON Ózon Tőkevédett Származtatott Alap 15% 20%
100% 100%

*Az AEGON Alapok befektetési politikájáról, költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól részletesen tájékozódhat az Alap forgalmazási helyein található hivatalos tájékoztatójából és kezelési szabályzatából, illetve a weboldalunkon.

Hosszú távú mintaportfólió*

  • Értéke 2015.10.20-án, 1 360 538,- HUF  (Induló érték 2011.10.10-én: 1 000 000,- HUF)

A mintaportfólió értékének meghatározásában az újraallokálás tranzakciós költségeit nem vettük figyelembe!

Hosszútávú mintaporfólió
új súlyozás régi súlyozás
AEGON Közép-Európai Vállalati Kötvény Befektetési Alap 15% 20%
AEGON Ázsia Részvény Befektetési Alapok Alapja 5% 0%
AEGON MoneyMaxx Abszolút Hozamú Befektetési Alap 20% 20%
AEGON IstanBull Részvény Befektetési Alap 5% 5%
AEGON Alfa Származtatott Befektetési Alap 20% 20%
AEGON Belföldi Kötvény Befektetési Alap 10% 10%
AEGON Maraton Aktív Vegyes Alap 5% 0%
AEGON Panoráma Származtatott Befektetési Alap 5% 10%
AEGON Közép-Európai Részvény Befektetési Alap 15% 15%
100% 100%

*Az AEGON Alapok befektetési politikájáról, költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól részletesen tájékozódhat az Alap forgalmazási helyein található hivatalos tájékoztatójából és kezelési szabályzatából, illetve a weboldalunkon.

Aegon Online Befektetési számlán keresztül az online kezdeményezett tranzakciók teljes mértékben díjmentesek!

Közelmúlt piaci eseményei

Szinte az unalomig ismételt téma a FED kamatemelésére való spekuláció. Mégis a közelmúlt pénz- és tőkepiaci eseményeire az amerikai kamatemelés elhalasztása igen komoly kihatással volt. A feltörekvő piacok fellélegezhettek, az amerikai dollár elgyengült, majd a világvége forgatókönyv kiárazásával a kockázatos eszközök lassan emelkedni kezdtek. A volatilitás mindenesetre velünk maradt, ami az európai részvénypiacot igen kiszámíthatatlanná tette. A piaci várakozások szerint az európai és japán jegybankok kibővíthetik expanzív monetáris politikai intézkedéseiket, mivel mindkét jegybank számára a devizaárfolyam tekinthető a fő átviteli eszközének.

A kínai lassulás közvetlen hatása hazánkra kis mértékű, viszont a német autóipari megrendelések alakulásán keresztül begyűrűzhetnek közvetlen hatások. A VW botrányának hatásai egyelőre nehezen számszerűsíthetőek, ugyanakkor ez további lefelé mutató kockázatot jelent.

A kismértékben javuló rövidtávú piaci hangulat azonban nem kényelmesítheti el a befektetőket, tehát a jövő továbbra is a pozíciók aktív kezelése, ésszerű kockázatok felvállalásával, illetve szigorú kockázatkezeléssel párosítva!

Változások a mintaportfólió összetételében

Konzervatív portfólió: Új portfólió építő elemként belekerült a portfólióba az Aegon Maraton Aktív Vegyes alap, az Ózon, illetve a Panoráma alap kismértékű csökkentésével. A Maraton Alap ésszerű kockázatvállalással és aktív kockázatkezeléssel részvény pozíciókat vállal fel elsősorban a Közép- Kelet Európai, illetve másodsorban a fejlett piacokon. Szinte minden körülmények között részvénykitettséget tart az alap, a hangulat romlásával azonban ún. short/eladási ügyletekkel fedezi az egyedileg kiválasztott részvény pozíciókat.

Hosszú távú mintaportfólió: Igaz, hogy a feltörekvő piacok továbbra is romló makrogazdasági képet mutatnak, azonban a piac többé-kevésbé már beárazta a várható negatív sokkokat, ezért a befektetők alulpozícionáltakká váltak a feltörekvő piacokon. Elsősorban technikai jellegű felpattanásra felkészülve mind a török, mind az ázsiai, illetve az Aegon Maraton Aktív Vegyes alapon keresztül (lásd: konzervatív portfólió) a régiós és egyéb részvények súlyát szerepeltetjük a kockázatvállaló portfólióban.

diagram1_03Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám