Havi kitekintés / Mintaportfólió 2014.03.10.

Az aktuális mintaportfolió összeállítása: 2014. március 10.

Kedves Olvasóink!

Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljuk a legfrissebb mintaportfólió összeállításunkat, melyet vagyonkezelő kollégáink rendszeres piaci elemzései alapján készítettünk el.

Az aktuális mintaportfóliók összeállítása:


Konzervatív mintaportfólió*

  • Értéke 2014.02.28-án 1 252 512,- HUF (Induló érték 2011.10.10-én: 1 000 000,- HUF)

A mintaportfólió értékének meghatározásában az újraallokálás tranzakciós költségeit nem vettük figyelembe!

új súlyozás régi súlyozás
AEGON Közép-Európai Vállalati Kötvény Befektetési Alap 30% 20%
AEGON MoneyMaxx Abszolút Hozamú Befektetési Alap 30% 40%
AEGON Pénzpiaci Befektetési Alap 0% 10%
AEGON Alfa Származtatott Befektetési Alap 20% 20%
AEGON Ózon Tőkevédett Származtatott Alap 20% 10%
100%

*Az AEGON Alapok befektetési politikájáról, költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól részletesen tájékozódhat az Alap forgalmazási helyein található hivatalos tájékoztatójából és kezelési szabályzatából, illetve a weboldalunkon.
Hosszú távú mintaportfólió*

  • Értéke 2014.02.28-án 1 242 654,- HUF (Induló érték 2011.10.10-én: 1 000 000,- HUF)

A mintaportfólió értékének meghatározásában az újraallokálás tranzakciós költségeit nem vettük figyelembe!

új súlyozás régi súlyozás
AEGON Közép-Európai Vállalati Kötvény Befektetési Alap 20% 10%
AEGON MoneyMaxx Abszolút Hozamú Befektetési Alap 20% 20%
AEGON Nemzetközi Részvény Befektetési Alap 10% 5%
AEGON IstanBull Részvény Befektetési Alap 5% 0%
AEGON Alfa Származtatott Befektetési Alap 30% 40%
AEGON Ózon Tőkevédett Származtatott Alap 10% 10%
AEGON Russia Részvény Befektetési Alap 0% 5%
AEGON Ázsia Részvény Befektetési Alapok Alapja 5% 10%
100%

*Az AEGON Alapok befektetési politikájáról, költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól részletesen tájékozódhat az Alap forgalmazási helyein található hivatalos tájékoztatójából és kezelési szabályzatából, illetve a weboldalunkon.

Mik voltak az elmúlt időszak legfontosabb piaci eseményei?

A gyenge évkezdetet követően érezhetően optimistább hangulatban telt az elmúlt hónap a  tőkepiacokon. A meghatározó tőzsdeindexek közül az amerikai S&P500 tőzsdeindex a hónap végére ledolgozta a januári veszteségeket és új történelmi csúcsra erősödött. Az emelkedést elsődlegesen a várakozásokat ezúttal is felülmúló amerikai vállalati eredmények támogatták. A felfelé korrekcióból nem maradtak ki a meghatározó európai piacok sem, történelmi csúcsdöntések ugyanakkor nem születtek, illetve a napvilágra kerülő európai gyorsjelentések kevésbé meggyőző képet mutattak.

Kínában február során folytatódó lassulást és meglehetősen gyenge konjunkturális képet festettek a napvilágra kerülő makrogazdasági mutatók. A nyersolaj ennek ellenére magasabban zárta hónapot, míg a nemesfémek töretlenül folytatták az év eleje óta tartó erősödésüket. A januári korrekció után ismét gyengülni kezdett a dollár, amely az euróval szemben kétéves mélypont közelébe süllyedt.

Összességében, míg a fejlett részvénypiacok inkább az eufória jeleit mutatták, addig a fejlődő piacokkal szemben sohasem voltak ennyire pesszimisták a befektetők. Az idei évben több, mint 22 milliárd dollárt vontak ki fejlődő piaci alapokból, ez meghaladja a tavalyi egész éves kiáramlást.  A fejlődő piaci diszkont jelentősen kitágult a fejlett piacokhoz képest, így mind árazás, mind pedig pozícionáltság alapján hosszú távon attraktívnak tűnik. Rövid távon, azonban elképzelhető, hogy lesz még jobb belépési pont is, egy komolyabb fordulathoz szükség lenne azonban a tőkekiáramlás csökkenésére, jobb kínai növekedési kilátásokra, és az amerikai kötvényhozamok stabilizálódására.

Változások a mintaportfólió összetételében

  • A konzervatív mintaportfólióban megemeltük az Aegon Közép-Európai Vállalati Kötvény Befektetési Alap, illetve az Ózon Éves Tőkevédett Alap súlyát, ezzel egyidejűleg kissé csökkentettük az Aegon MoneyMaxx Abszolút Hozamú Alap, illetve Pénzpiaci Alapsúlyát.
  • A hosszú távú portfólióban megnöveltük az Aegon Közép-Európai Vállalati Kötvény Befektetési Alap, Aegon IstanBull Részvény Alap és Aegon Nemzetközi Részvény alapok súlyát, míg az orosz és ázsiai részvény kitettséget illetve az Aegon Alfa Származtatott Alap súlyát enyhén csökkentettük.


grafikonMindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám