Mintaportfólió

Az aktuális mintaportfolió összeállítása: 2018. január 01.

Kedves Olvasóink!

Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljuk a legfrissebb mintaportfólió összeállításunkat, melyet vagyonkezelő kollégáink rendszeres piaci elemzései alapján készítettünk el.

Az év végén csökkentettük a Hosszú távú mintaportfólióban a közép-európai és a nemzetközi részvények súlyát, és orosz piaci kitettséget nyitottunk. Az orosz piac 2017-ben alulteljesített, azonban úgy látjuk, hogy a piacok technikai képe javult, és a piac P/E alapon kifejezetten olcsónak számít, így jövőre felülteljesítést várunk az orosz piactól. Emellett a feltörekvő piacokra továbbra is optimistán tekintünk. Az egyszeri kiáramlást követően a feltörekvő piacokra ismét pénz beáramlás volt, ami pozitív befektető hangulatról árulkodik. Úgy gondoljuk, hogy a feltörekvő piacok számára a globális (FED, Kína, stb..) kamatemelések gyorsasága jelentheti a legnagyobb kockázatot, de a jelenlegi monetáris kondíciók még mindig támogatják az eszközosztályt.

Az aktuális mintaportfólió összeállítása: 2018. január 01.

Konzervatív mintaportfólió*

A mintaportfólió értékének meghatározásában az újraallokálás tranzakciós költségeit nem vettük figyelembe!

Konzervatív mintaporfólió
új súlyozás régi súlyozás
Aegon BondMaxx Abszolút Hozamú Kötvény Befektetési Alap 15% 15%
Aegon MoneyMaxx Expressz Abszolút Hozamú Befektetési Alap 35% 35%
Aegon Közép-Európai Részvény Befektetési Alap 10% 10%
Aegon Alfa Származtatott Befektetési Alap 25% 25%
Aegon Belföldi Kötvény Befektetési Alap 10% 10%
Aegon Ázsia Részvény Befektetési Alapok Alapja 5% 5%
Aegon Ózon Éves Tőkevédett Származtatott Alap 0% 0%
100% 100%

*Az AEGON Alapok befektetési politikájáról, költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól részletesen tájékozódhat az Alap forgalmazási helyein található hivatalos tájékoztatójából és kezelési szabályzatából, illetve a weboldalunkon.

Hosszú távú mintaportfólió*

A mintaportfólió értékének meghatározásában az újraallokálás tranzakciós költségeit nem vettük figyelembe!

Hosszútávú mintaporfólió
új súlyozás régi súlyozás
Aegon Ázsia Részvény Befektetési Alapok Alapja 5% 5%
Aegon MoneyMaxx Abszolút Hozamú Befektetési Alap 10% 10%
Aegon Alfa Származtatott Befektetési Alap 20% 20%
Aegon Maraton Aktív Vegyes Befektetési Alap 25% 25%
Aegon Russia Orosz Részvény Befektetési Alap 10% 0%
Aegon Nemzetközi Részvény Befektetési Alap 15% 20%
Aegon Közép-Európai Részvény Befektetési Alap 15% 20%
100% 100%

*Az AEGON Alapok befektetési politikájáról, költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól részletesen tájékozódhat az Alap forgalmazási helyein található hivatalos tájékoztatójából és kezelési szabályzatából, illetve a weboldalunkon.

Aegon Online Befektetési számlán keresztül az online kezdeményezett tranzakciók teljes mértékben díjmentesek!
mintaportfolio-januar

Szeretné látni a mintaportfóliók korábbi alakulását? Itt megtekintheti havi lebontásban »

Mintaportfólió története

Kedves Ügyfeleink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket új mintaportfólió szolgáltatásunkról. A portfóliók kialakítása vagyonkezelő munkatársaink rendszeres piaci elemzései alapján történik, így kialakítva az Alapkezelő befektetési stratégiáját, illetve taktikáját.

A befektetési tevékenység időigényes és rendkívül sok szakértelmet igénylő munka, melyhez Ügyfeleinknek segítséget szeretnénk nyújtani a mintaportfóliók publikálásával, így elsődleges célunk az ügyfél öngondoskodását célzó megtakarításához felelősségteljes iránymutatás nyújtása.

Két portfoliót kívánunk a jövőben az Aegon Alapjaiból a piaci helyzetnek megfelelő rendszerességgel összeállítani:

  • Konzervatív portfólió,
  • Hosszú távú portfólió.

A Konzervatív portfólió, ahogy a neve is mutatja, elsősorban a alacsonyabb kockázattűrésű ügyfeleknek nyújthat iránymutatást úgy, hogy a portfólió célja a mindenkori pénzpiaci hozamoknál jobb teljesítmény elérése, kis árfolyamingadozás (volatilitás) mellett.

A Hosszú távú portfólió elsősorban olyan ügyfeleknek szól, akik az esetenkénti nagyobb árfolyamingadozást is hajlandóak tolerálni, mivel a portfólióban – ha a piaci helyzet megengedi - nagyobb súllyal szerepelnek a magasabb kockázatú portfólióelemek (pl. részvények, abszolút hozamú alapok), melyek azonban kedvező piacon magasabb hozammal kárpótolnak a kockázatvállalásért.

Mindkét portfólió összetételét rendszeresen megváltoztatjuk az aktuális piaci helyzetnek megfelelően, ezért a „hosszú táv” jelző a befektetési időhorizontra utal, nem pedig a portfólió összetételének változatlanságára.

A portfóliók kiválasztásánál több tényezőt is célszerű figyelembe venni, ezek közül talán a legfontosabbak: a befektető kockázatvállalási hajlandósága, befektetési időtáv, mennyi ideig kívánja befektetni a pénzét a kiválasztott portfólióba, milyen a befektető jövedelmi helyzete, stb.

Befektetési időtáv Kockázat vállalási hajlandóság Milyen összeget célszerű a portfólióba fektetni? Kiknek érdemes a klasszikus portfóliót választaniuk?
Konzervatív portfólió min. 1 év alacsony - közepes A mindennapi kiadásokhoz nem kapcsolódó megtakarításokat, melyekkel azonban, az inflációt meghaladó reálhozamot kívánunk elérni. Akik a biztonságot preferálják a hozammal szemben, mindamellett a pénzpiaci hozamoknál magasabb hozamokat szeretnének elérni.
Hosszú távú portfólió 5+ év közepes - magas Elsősorban a hosszabb távú megtakarításainkat, melyek a mindennapi, havi, vagy akár több éves időtávon nem hiányoznak a háztartás kasszájából.* A magasabb hozam reményében, elfogadják a piacokból eredő jelentősebb árfolyam ingadozásokat is.

* Érdemes ennél a portfóliónál kihasználni az árfolyamnyereségadó kedvezményeket, lásd TBSZ

A mintaportfóliók elindításával egy befektetési példán keresztül mérni is kívánjuk az összeállított portfóliók teljesítményét. Mindkét portfóliót 1-1 millió Ft-os befektetéssel indítjuk el és minden egyes átsúlyozásnál rögzítjük a portfóliók árfolyamát is! Ügyfeleink által is könnyen megvalósíthatók a mintaportfóliók, melyek költséghatékony befektetési eszközök lehetnek, különösen akkor, ha a befektetési alapokat egy úgynevezett Tartós Befektetési Számlára (TBSZ) vásároljuk meg, kihasználva ezzel a törvény által biztosított árfolyam nyereségadó-kedvezményeket. Reméljük, hogy az Alapkezelő által életre hívott mintaportfólió szolgáltatás sokak tetszését elnyeri és hasznos háttér információval szolgál Ügyfeleink részére!

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
munkanapok 8-16h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám