Pálfi György az Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere 2018-ban is

Idén ötödik alkalommal díjazták a hazai alapkezelői szakma legjobbjait a Privátbankár.hu Klasszis díjátadó gáláján.

Az Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere elismerést 2017 után 2018-ban ismét kollégánk, Pálfi György az Aegon Alapkezelő részvény portfólió menedzsere nyerte el.

Pálfi György 2007-ben végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetem Gazdálkodástudományi karán, Tőkepiac és Vállalat szakirányon. Karrierjét az Allianz Alapkezelőnél kezdte, ahol részvény portfolió kezelőként dolgozott.

2009-től az AEGON Alapkezelőnél részvény portfolió menedzser. 2009-ben a megszerezte a CEFA, 2013-ban a szakmában nemzetközileg is elismert CFA oklevelet. Az Aegon Alfa, Maraton Aktív Vegyes, Aegon Közép-Európai Részvény, Aegon Russia, Aegon Lengyel Részvény, Aegon Smart Money, Aegon Bessa és az Aegon Climate Change, Aegon Panoráma Alap kezeléséért felelős.

palfi-gyorgy

Pálfi György által kezelt fontosabb alapok:

Aegon Alfa Abszolút Hozamú Befektetési Alap: Az Alap 2016-ban ünnepelte 10. születésnapját. Az alapot 2012-től Pálfi György, Loncsák Andrással közösen kezeli. Irányításuk alatt az Alfa 10 milliárd forint kezelt vagyonról 100 milliárd forint fölé nőtt, ezzel a 2. legnagyobb abszolút hozamú alap Magyarországon. Köszönhetően a hosszú távon konzisztens stratégiának az alap minden piaci kihívásra megfelelő választ tudott adni. Az alap kezelésénél kimondott cél, hogy a sharpe mutatót 1-es érték felett tartsa. Ezt a célkitűzést az elmúlt 3 évben jelentősen felülteljesítette az alap. Az alapot 2018-ban két Klasszis díjjal is jutalmazták. Így elnyerte „Az elmúlt 10 Év Legjobb Abszolút Hozamú Alapja 2018” címet és a „Legjobb Abszolút Hozamú Nem Származtatott Alap 2018”

Aegon Közép-Európai Részvény: Az idén 20 éves Alap mindig is az Alapkezelő legfontosabb részvényalapja volt. Az Alapnál alkalmazott részvény kiválasztási folyamat volt az alapja más, részvényfókuszú, illetve abszolút hozamú alapjaink kezelésének is. Pálfi György 2009-ben csatlakozott az alap kezeléséhez. Az azóta eltelt években az alap teljesítménye rendszeresen felülteljesítette a benchmark-ot. Az alap 2015-ben elnyerte a Budapesti Értéktőzsde különdíját, mint az Év Legjobb Hazai Részvénybefektető Alapja.

Aegon Maraton Aktív Vegyes Alap: Az Aegon legfiatalabb abszolút hozamú alapja, melyre kifejezetten büszkék vagyunk. Az alap az Alfa alapnál kockázatosabb, főként a részvénypiacra fókuszáló alap. Kockázat-, illetve pozíciókezelése megegyezik az Alfa esetén már sikeresen alkalmazott módszerekkel, célunk egy magasabb kockázatú, de hosszú távon kiegyensúlyozott teljesítményű alap létrehozása volt.

Gratulálunk neki a szép teljesítményhez!

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám