Megújult az Aegon Alapkezelő Online Értékpapírszámla felülete.

Március elsejével indítottuk útjára Online Értékpapírszámlánk megújult felhasználói felületét. Januári ügyfél-elégedettségi felmérésünknek köszönhetően rengeteg hasznos visszajelzést kaptunk az Aegon Alapkezelő Online felületének funkcióival és megjelenésével kapcsolatosan. Fontosnak érezzük, hogy ezek a javaslatok lehetőség szerint minél hamarabb meg is valósuljanak. A most elkészült fejlesztés az első lépésünk abba az irányba, hogy ügyfeleink számára egy egyszerűen használható, jól áttekinthető, a befektetési portfólióról a lehető legtöbb adatot szolgáltató felületet hozzunk létre.

Nézzük is a legfontosabb változásokat!

Arculat és menürendszer:

Az oldal egésze arculati frissítést kapott, viszont a menürendszer struktúráját változatlanul hagytuk, így minden eddigi funkció elérhető a szokott helyen a megújult felületen is. A menürendszert érintő egyetlen változás, hogy a „Műveletek állapota” funkció bekerült az „Ügyletek”-hez, így a még folyamatban lévő, vagy már teljesült ügyleteket itt követhetjük majd nyomon.

Műszerfal (dashboard):

A bejelentkezés után rögtön egy olyan összesítő oldalra érkezünk, melynek segítségével azonnal láthatóak a legfontosabb információk és változások a saját portfóliónkkal kapcsolatban.

dashboard_03

A „műszerfal” tetején egy információs dobozt láthatunk, ahol az ügyfeleket vagy a forgalmazást érintő legfontosabb híreket osztjuk majd meg Önökkel.

Az információs terület alatt 4 külön álló dobozt helyeztünk el.

1, Portfólió kimutatás:

A „Porfólió kimutatás” dobozban alap helyzetben a portfólió összesített adatait találjuk befektetési alapokra bontva. Itt megtekinthető a teljes portfólió valamint a főszámlák és a TBSZ számlák legfőbb adatai (piaci érték, hozam százalékosan, hozam összegszerűen). A doboz jobb felső sarkában lévő ikonra kattintva pedig átléphetünk a portfólió kimutatás menüpontba is.

2,  Portfólió összetétel:

A „Portfólió összetétel” dobozban a portfólió kimutatásnál kiválasztott számlafülhöz tartozó összetételt jelenítettük meg százalékosan, így pontosan láthatjuk, hogy az adott portfólióban melyik befektetési alap milyen súlyt képvisel.

3, Árfolyamok:

A harmadik dobozban található „Árfolyamok (legfrissebb)” dobozban az Aegon befektetési alapokhoz tartozó legfrissebb árfolyamokat találhatjuk meg. Ezek az adatok a honlapon elérhető adatoknál is aktuálisabbak, hiszen amint bekerül a rendszerbe az új árfolyam, itt rögtön megjelenik, míg a honlapon található árfolyamok általában naponta egyszer frissülnek a késő délutáni órákban.

4, Grafikonrajzoló:

A grafikonrajzolóval egyszerre három Aegon befektetési alap árfolyamadatait lehet előre meghatározott vagy tetszőleges időtávon ábrázolni, összehasonlítani. Ügyfeleink visszajelzései alapján fontosnak éreztük, hogy az árfolyamok mellett ez a funkció is elérhető legyen közvetlenül az online számla felületén, hogy egy helyen a lehető legtöbb információval segíthessük a tájékozódást és a döntéshozatalt.

Tudjuk, hogy lehet még tovább fejlődni, de bízunk benne, hogy a mostani újításokat hasznosnak találják és segíteni fogja Önöket az Aegon Alapkezelőnél tartott portfóliójuk kezelésében valamint könnyebb és átláthatóbb lesz a felület használata

Nem állunk le.

Ezzel a fejlesztéssel korántsem gondoljuk befejezetnek a projektet. Rengeteg olyan ötlet és javaslat van a feladatlistánkon, amit szeretnénk megvalósítani a jövőben. Tudjuk, hogy Ügyfeleink számára a legfontosabb az Aegon befektetési alapok teljesítménye és mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy megfeleljünk ezen elvárásoknak. Mindemellett szeretnénk, ha az Aegon Alapkezelő online felülete is lépést tartana az Önök igényeivel. Az idei év elején kiküldött kérdőívünkre rengeteg válasz érkezett és az abban jelzett észrevételeket, javaslatokat szeretnénk a lehetőségeinkhez mérten minél nagyobb arányban megvalósítani.

Mi várható a jövőben?

  • Kötegelt vételi, átváltási és visszaváltási tranzakciók egy sms kód használatával:Szeretnénk megkönnyíteni azok dolgát, akik egyszerre több azonos típusú tranzakciót akarnak indítani egy időben.
  • FIFO, HIFO, LIFO, LOFO elv szerint vissza és átváltás:Vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy Ügyfeleink szabadon dönthessenek arról, hogy melyik bekerülési dátum szerinti értékpapírt szeretnék vissza-, vagy átváltani.
  • Évesített hozamok, időszakos hozamok a portfólióra, befektetési alapokra:Szeretnénk még részletesebb kimutatásokkal biztosítani a felhasználók részére a teljes körű átláthatóságot és elemzési lehetőséget.
  • Historikus számlatörténet és egyenleg:Szeretnénk, ha ügyfeleink korábbi tranzakciói és egyenlegei könnyen és gyorsan visszakereshetőek és elérhetőek lennének.
  • Jegyezze meg az egyéni beállításokat az online rendszer:Fontosnak tartjuk, hogy az Aegon Alapkezelő online felülete Ügyfeleink egyedi igényeihez igazodjon és az egyszer már kialakított egyéni beállításokat eltárolja és a következő alkalommal alapértelmezettnek tekintse.

Ha hasznosnak tartja szolgáltatásainkat és elégedett velünk, kérjük segítse munkánkat és ajánljon minket ismerőseinek.

Várjuk az online számlával kapcsolatos további észrevételeiket, javaslataikat az alapkezelo@aegon.hu email címre.

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám