A legjobb aktívan kezelt befektetési alap az Aegon BondMaxx – Bankmonitor díj 2016

November 7-én este kiosztották a legjobb magyarországi banki termékeket elismerő Bankmonitor-díjakat, a győzteseket 40 bank és befektetési szolgáltató mintegy 4000 pénzügyi terméke közül választották ki.

Az elismerést 15 lakossági és vállalati kategóriában adták át, a banki termékeket objektíven, az év egésze során alkalmazott árazások alapján vizsgálták és rangsorolták a Bankmonitor.hu szakemberei. Kiegyenlített volt a mezőny, amit az is mutat, hogy a 15 díjon 12 szereplő osztozott.

Az első alkalommal megrendezésre került díjkiosztón az Aegon Alapkezelő abszolút hozamú alapja, az Aegon BondMaxx elnyerte a „Legjobb aktívan kezelt alap” díjat.

bondmaxx-legjobban-kezelt-alap-dij

A legjobb aktívan kezelt alap az alábbi szempontrendszer alapján került kiválasztásra:

  • 2016. szeptemberének végéig legyen legalább 5 éves visszatekintő teljesítménye
  • a befektetési alap devizaneme forint
  • egy alap több sorozata esetén csak egyet veszünk figyelembe (jellemzően az A sorozatot)
  • az intézményi sorozatoktól eltekintünk
  • az indexkövető alapoktól és az alapok alapjaitól eltekintünk
  • Sharpe-mutató alapján a legmagasabb értéket elérő 10 alap kiválasztása (a mutató elkészítéséhez az utóbbi 5 év heti hozamait vettük alapul, a kockázatmentes hozamot az RMAX index alapján számítottuk)
  • a hozam, a szórás, a Sharpe-mutató, a Sortino-mutató, a Maximum drawdown és a referencia-index felülteljesítés arányának (a referencia-index feletti hozamok és a pozitív teljesítményt elérő időszakok számának hányadosa) kiszámítása
  • az alapok rangsorolása és hozzá pontok rendelése
  • a pontszámok a lakosság kockázatviselési hajlandóságához illeszkedő súlyozása

A legmagasabb Sharpe-mutatóval rendelkező alap végzett az első helyen.

forrás: http://dij.bankmonitor.hu/

Az Aegon BondMaxx abszolút hozamú befektetési alapról:

Az alapot 2014. január 1 óta Szűcs Zoltán portfólió menedzser kezeli, aki Bakos Ádámtól a kötvény üzletág vezetőjétől vette át ezt a feladatot. A díj az elmúlt 5 éves teljesítményt értékeli, így mindkét kollégánk sikere ez a remek teljesítmény, melyet most a Bankmonitor is díjazott.

Az Aegon BondMaxx befektetési célja, hogy elsősorban a közép – kelet európai régió kötvénypiacán befektetve, a hazai pénzpiacon elérhető megtérülésnél magasabb hozamban részesítse a befektetőket. Az alap kötvénybefektetései elsősorban a vállalati- és jelzálog-kötvénypiacra koncentrálnak, de a lehetséges befektetések között a devizában kibocsátott állampapírok is szerepelnek. Forintban kibocsátott magyar állampapírokat csak likviditáskezelési céllal tartunk az alapban. Az alap vásárolhat a fenti piacokon befektető más befektetési alapokat is. A magyar állampapír-piacinál magasabb hozam elérését a jobb diverzifikáció, a kötvények feláraiból fakadó hozamtöbblet, illetve kedvező piaci környezet esetén, a felárak szűküléséből adódó árfolyamnyereség teszik lehetővé.

bondmaxx-hozam-kockazat-netto-hozam

 

Az Aegon BondMaxx befektetési alap díjmentesen megvásárolható az Aegon Alapkezelő Online Értékpapír Számla felületén keresztül.

Nyisson Aegon Online Értékpapír Számlát és kezelje megtakarításait, befektetéseit díjmentesen!

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám