Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatása az Aegon Bessa Származtatott Befektetési Alap megszűnéséről

 

Az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatja Tisztelt Befektetőit, hogy az általa kezelt BESSA Származtatott Befektetési Alap (továbbiakban: Alap) esetén bejelenti, hogy 2018.12.10-én megkezdi az Alap megszüntetési eljárását „a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról” szóló (továbbikaban:Kbftv.) 75§ (3) pontja értelmében, továbbá a 139.§. (1). bekezdés j) pontja alapján előírt közzétételi kötelezettségének eleget téve, ezúton tájékoztatja, a Tisztelt Befektetőket és az Alap hitelezőit.

A megszűnési eljárás kezdőnapja: 2018. december 10.

Az Alap a megszűnési eljárás lefolytatása alatt az általános szabályok szerint működik a Kbftv. 76. § (2) bekezdése szerinti eltérésekkel. Az Alap befektetési jegyeinek folyamatos forgalmazása – a Kbftv. 76. § (2) bekezdés b) pontjára tekintettel – a megszűnési eljárás kezdőnapjával felfüggesztésre kerül.

Az Alapkezelő az Alap megszűnési eljárásáról és a befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának felfüggesztésétől bejelentés útján tájékoztatja a Felügyeletet is. Az Alapkezelő továbbá a Kbftv. 78. § (2) bekezdés alapján kérelmezi a Felügyeletnél az Alap nyilvántartásból való törlését is, amelyre a megszűnési jelentés Felügyeletnek történő benyújtását követően kerül sor. Az Alap a nyilvántartásból való törléssel szűnik meg.

Üdvözlettel:
AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám