Milyen szolgáltatásokat nyújtunk? Miért érdemes minket választania?

Eszköz-forrás menedzsment

A pénztárak, biztosítók számára a legfontosabb szempont, hogy a tagok érdekei szerint járjon el. A befektetési politika kialakítása ezért nehéz feladat elé állítja a döntéshozókat, mert amellett, hogy törekednek a befizetett vagyon reálértékének megőrzésére, növelni is kívánják azt, szem előtt tartva a tagok érdekeit. Ugyanakkor a jelenlegi hozamkörnyezet mellett túl konzervatív befektetési politika mellett nem lehet infláció feletti hozamot elérni, így igény szerint a befektetési politika optimális kialakításában is segítségére vagyunk ügyfeleinknek, ami vagyonkezelőket is közelebb hozza meghatározott hozamcél eléréséhez.
Mindemellett a pénztárak, biztosítók – tapasztalataink alapján – az optimális költségstruktúra kialakítására is törekednek. Erre is találunk megoldást.

Sikerünk kulcsa, hogy a portfóliók eszközallokációja az eszköz-forrás menedzsment stratégia szereplői által támasztott keretrendszer alapján történik. A portfóliók összhangban vannak az adott biztosító, pénztár, illetve azok tagjainak igényeivel, ezenkívül szigorúan követjük saját befektetési modellünket is. Az eszköz-forrás menedzsment stratégia alapja, hogy feltérképezzük a szereplők igényeit, mely támogatásával optimálisabb eszközallokáció biztosítható a portfóliók mögött. A portfóliókat folyamatosan a változó igényekhez igazítjuk.

Diszkrecionális portfóliókezelés – aktív vagy benchmark követő portfóliókezelés

A portfóliókezelés során egy professzionális befektetési csapat dolgozik azon, hogy a vállalat értékpapír befektetései, likviditása összhangban legyen a szervezet pénzügyi kötelezettségeivel, pénzügyi tervével. Szakembereink figyelemmel követik a pénzügyi eseményeket, mérlegelik a lehetséges kockázatokat és meghozzák a befektetési döntéseket, törekedve a tőke megóvására és a megfelelő mértékű kockázattal korrigált hozam elérésére.

A portfóliókezelés nem azt jelenti, hogy a vállalat kockáztatja a vagyonát. Sok esetben a vagyonkezelők pénzpiaci eszközökben, állampapírokban helyezik el a befektetésre szánt pénzeszközöket, hogy az bármikor mozgósítható legyen, úgynevezett portfóliót állítanak össze. A portfóliók kockázat szerint lehetnek alacsony, közepes vagy magas kockázatúak.

Kötött – nem diszkreconális – portfóliókezelés

Több évtizedes befektetési tapasztalatunk, piaci ismereteink alapján segítséget jelentünk azon vállalatok számára, akik professzionális szakmai segítséget vesznek igénybe befektetési döntéseikhez. Szakembereink mérlegelik a felmerülő kockázatokat és számításba veszik a különböző lehetőségeket megkönnyítve ezzel ügyfeleink helyzetét, akik minden piaci helyzetben törekednek az optimális befektetési döntés meghozatalára.

Aegon befektetési alapok – egyedi igényekre kialakított szolgáltatás

Az egyik legfontosabb szempont a megfelelő befektetési alap kiválasztásánál, hogy a vállalat pénzügyi céljaihoz illeszkedő befektetést válassza.

Az abszolút hozamú stratégia esetén nincsenek előre meghatározott piacok, megcélzott eszközallokációk. A portfólió menedzserek az alapján, hogy mikor melyik piacon látnak kedvező befektetési lehetőségeket rugalmasan, a törvényi keretek között döntenek az aktuális befektetési szerkezetről. Cél a lehető legmagasabb hozamok elérése.

Az Aegon abszolút hozamú befektetési alapok előnyei:

  • Aegon abszolút hozamú befektetési alapok a jelenlegi piaci körülmények mellett jól érvényesülnek, mivel nincsenek előre meghatározott piacok, egcélzott eszközallokáció (vehet bármilyen részvényt, kötvényt, devizát, nyersanyagot és spekulálhat áresésre is).
  • Vagyonkezelőink kiterjedt hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, így egyedi befektetési lehetőségekhez is hozzáférnek.
  • Rugalmasan tudnak dönteni az alap aktuális összetételéről.
  • Emelkedő vagy eső piacon is kiegyensúlyozott nyereséget tudnak elérni jó hozam-kockázat aránnyal.
  • Közvetetten élvezhető az egyéb befektetési formák előnye, mivel jól diverzifikáltak.
  • A kereskedési és elszámolási költségek alacsonyak maradnak.
  • Nincs lejárata, likvid befektetések, így bármikor realizálható szabad forrást jelent a vállalat számára.

Az Aegon abszolút hozamú befektetési alapok kihasználják a befektetési eszközök széles palettáját, mindamellett a befektetési alap profiljának megfelelő pozíció méretek kialakítására fókuszálnak.

Ismerje meg vagyonkezelési stratégiánkat!

Kérjen visszahívást kollégánktól!