Felelős befektetés az Aegon-csoportnál

felelos
A felelős befektetés növekvő fontosságú terület mind az Aegon-csoport, mind az Aegon-csoport működésében érintett felek számára. Az Aegon-csoport ezért meghatározta azokat a felelős befektetésre vonatkozó közös elveket, melyek vonatkoznak a cégcsoport minden tagjára. Ezek között megtalálhatók: az etikus, prudens és környezettudatos cselekvés, az átlátható tevékenység-végzés, az emberi jogok és a vállalkozási szabadság proaktív védelme, és ezek megvédésének támogatása.

Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megfelelő befektetési lehetőségeket nyújtson azon ügyfelei számára is, akiknek a fenti elvek kiemelt fontosságúak. Többek között ezzel a céllal jött létre a környezettudatos befektetések zászlóshajója, az Aegon MegaTrend Részvény Befektetési Alapok Alapja.

Az alap befektetési célpontjai olyan vállalatok értékpapírjai, amelyek bevételeik döntő hányadát alternatív erőforrások hasznosításából (megújuló energia, vízgazdálkodás, agrokémia stb.), mezőgazdasági tevékenységből (biotechnológia, állattenyésztés, halgazdálkodás, agrártechnológia, agrármeteorológia stb.), a globális éghajlat-változásból adódó üzleti lehetőségekből (környezetgazdálkodás, energiahatékonyság, „clean technologies” stb.) nyerik. Az Alapkezelő ezen profilú vállalatok közül elsősorban a biztonságosabb, vagyis a befektetési kategóriába sorolt vállalatok értékpapírjait vásárolja az Alap portfóliójába. Az Alapot ügyfeleink az interneten keresztül is megvásárolhatják, melyről részleteket az alábbi linken találhat:

Aegon Online Értékpapír Számla

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám